Nadal lehet, hogy feladja + Képek

Sérülése és a nemzetközi szövetség (ITF) versenynaptára miatt is keserűen nyilatkozott hétfői nyolcaddöntős győzelme után Rafael Nadal. A wimbledoni nyílt teniszbajnokság címvédője nem biztos, hogy pályára lép a következő fordulóban.

MNO
2011. 06. 28. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világelső spanyol nagy csatában, négy játszmában verte az argentin Juan Martin del Potrót, ám az első szett végén többször is ápolást kért fájó lábfeje miatt. „Nem tudom, mi lehet a probléma, de aggódom, mintha valami eltört volna ott – mondta a mérkőzés után. – Még az is megfordult a fejemben, hogy fel kell adnom a meccset. Aztán máshogy raktam a talajfogásnál a lábamat, és a fájdalom ellenére tudtam folytatni. Nem tudom, hogy szerdán kiállok-e a negyeddöntőre Mardy Fish ellen.”



A 25 éves sztár már a találkozó előtt közölte, hogy a sűrű menetrend miatt kihagyja júliusban az amerikaiak elleni Davis-kupa-negyeddöntőt. A nyolcaddöntős összecsapás után ismét élesen bírálta a döntéshozókat: „Az ITF naptára nem engedi meg a topjátékosoknak, hogy minden Davis-kupa-fordulóban pályára lépjenek. Ezek az emberek nem gondolkodnak, csak söprik be a pénzt.”




Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.