Nagymértékben nőtt az uniós fejlesztési források összege

A Fidesz–KDNP-kormány alatt jelentősen nőtt a Magyarországra áramló uniós fejlesztési források összege – állapította meg csütörtökön Brüsszelben Surján László néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő annak kapcsán, hogy az EP megvitatta a jövő évi uniós költségvetési tárgyalások első fordulójának parlamenti mandátumáról szóló előterjesztést.

MNO
2011. 06. 23. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Surján László – a néppárti frakció költségvetési ügyekért felelős képviselője és a regionális fejlesztési bizottság témafelelőse – elmondta, hogy 2012-ben is a kohéziós politika finanszírozása lesz a legfontosabb.

Közölte, hogy Magyarországra a Fidesz–KDNP-kormány alatt az elmúlt egy évben 2,28 milliárd euró uniós fejlesztési forrás érkezett, míg a korábbi három és fél évben átlagban csak évi 1,05 milliárd euró támogatást sikerült lehívni.

„Ráadásul a 2007–2010-es időszakban a szocialista kormányzás alatt érkezett 3,7 milliárd euró nagy része, több mint 2,3 milliárd euró a kormány teljesítményétől független, az unió által automatikusan folyósított előleg volt” – tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor: a jelenlegi jó kormányzati teljesítmény hosszú távú fenntartásához arra is szükség van, hogy a pályázók a saját önrészüket megfelelően biztosítani tudják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.