Nagyobb figyelem az adófizetők felé

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol arról, hogy az Egyesült Államokban vendégeskedő kancellárról alig vesz tudomást az amerikai közvélemény. A Die Presse arról tudósít, hogy az osztrák néppárt (ÖVP) növelni kívánja a segélyből és a jövedelmükből élők bevételei közötti különbséget.

2011. 06. 08. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

A legnagyobb európai gazdaság kormányfője Washingtonba érkezett, kíséretében a fél kormánnyal, ahol átvehette a Szabadság érdemérmet, az ország legmagasabb civil kitüntetését. Az amerikai sajtó azonban szinte egyetlen mondatot sem vesztegetett a látogatására. A Fehér Háztól nem lehetett egy mukkot sem hallani a kancellári látogatásról – elmaradtak a megszokott sajtó-háttérbeszélgetések, valamint az ilyen utakhoz kapcsolódó interjúk is. Obama a sajtótájékoztatón egy előre, írásban benyújtott, a német–amerikai viszonyt érintő kérdésre volt hajlandó válaszolni. Bármikor nyilatkoznak a német kormánytagok és diplomaták a kétoldalú kapcsolatokról, azt bizonygatják, a német tartózkodást az ENSZ BT-ben már régen megbocsátották, de a washingtoni és a New York-i amerikai ENSZ-követségen még egyáltalán nem feledték, hogy Németország az egyetlen NATO-tagállamként együtt szavazott Oroszországgal és Kínával.

Die Presse

Michael Spindelegger, az ÖVP elnöke az Osztrák Munkavállalók és Alkalmazottak Szövetségének (ÖAAB) bécsi tartományi kongresszusán úgy fogalmazott, mindazoknak, akik rászorulnak, egészen sűrű biztonsági hálót kell szőni. Egyúttal élesen bírálta a szociális ellátásokkal visszaélőket. Ugyanakkor részleteket nem kívánt említeni, a lap kérdésére sem. Szolidaritást csak olyanok várhatnak, akiknek segítségre és támogatásra ideiglenesen van szükségük – hangsúlyozta Mikl-Leitner belügyminiszter. A néppárt mostani iránya része annak a kurzusnak, amit Spindelegger már korábban meghirdetett, azaz nagyobb figyelemmel fordulnak azok felé, akik adót fizetnek és munkájukkal lehetővé teszik a jóléti államot. A néppárt elnöke olyan jelentős változtatásokat szeretne az adótörvényekben, amelyek növelnék a távolságot a munkából származó jövedelmek és a szociális ellátásokból származó bevételek között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.