Nagyvállalatok támogatják a Bozsik-programot + Képriport

Az OTP Bank, valamint a Mol is támogatja az újraindított Bozsik-programot, amelynek éves költségvetése 1,16 milliárd forint. Ebből 400 millió az állami támogatás, a fennmaradó összeget pedig a két cég állja.

MNO
2011. 06. 09. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló megállapodást Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, Vági Márton, az MLSZ főtitkára, valamint Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón.

A program meghatározó eleme a szövetség stratégiájának egyik alappillérét képező, a Magyar tehetség útja Európa élvonalába utánpótlás-fejlesztési koncepciónak. A megállapodás értelmében a két vállalat a programot, azon belül pedig célzottan a gyermeklabdarúgás Bozsik – gyermek intézményi programját, valamint az utánpótlás korosztályos válogatottakat támogatja. A program elnevezése mostantól hivatalosan OTP–Mol Bozsik-program. Az új programban jelentős változás, hogy 3-tól 21 éves korig foglalkozik a fiatalokkal.

„A Bozsik-program újraindításától azt várjuk, hogy a tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-nevelés révén hamarosan a mainál is sokkal több tehetséges fiatal focista kerül a pályákra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelent a hazai labdarúgás színvonalában” – mondta Csányi Sándor.

„A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert épít, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban részt vevő labdarúgókat. A verseny és képzési rendszer kialakítása megfelel az UEFA és a FIFA szakmai követelményének” – tette hozzá Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója.

„Ez a program mindenkinek szól, aki a labdarúgással akar foglalkozni” – nyilatkozta Vági Márton, az MLSZ főtitkára, aki hozzátette: legalább tízéves távlatban gondolkoznak.

Czene Attila sportért felelős államtitkár azt mondta: „Szeretném megköszönni ennek a két cégnek azt az áldozatos munkát, amelyet a magyar sportért tesznek.”

A Bozsik-program 2002-ben indult, ám egy évvel később anyagi gondok miatt félbeszakadt. A Bozsik-program második ütemének indítására 2004 októberében került sor – akkor az OTP és a Mol 550 millióval szállt be –, egy évvel később az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az „Európa legértékesebb utánpótlás-nevelési programja” címmel tüntette ki. 2006 februárjában a támogatók visszalépése miatt azonban időszakosan megszűnt.

Csányi Sándor tavalyi hivatalba lépését követően ismét életre hívták a programot. A sajtótájékoztatón szóba került az MLSZ új pályaépítési programja is, ennek kapcsán elhangzott, hogy várhatóan évente 8-10 milliárd forintot költenek majd grundokra, amatőr és profi pályákra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.