Néhány foga is kilazult

Szombaton újabb nyomós érvet kaptak a bikaviadalt ellenzők egy évvel Julio Aparicio hasonló, de jóval súlyosabb szájsérülése után. Miguel Abellán, a madridi Las Ventas arénában zajló vásári ünnepség alkalmából rendezett viadal egyik szereplője ugyancsak elszámította magát, de neki nagyobb szerencséje volt, mert a bika csak felszakította a száját.

2011. 06. 12. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abellán a viadalnak éppen azon a részében szenvedte el sérülését, amikor már a végső döfésre készült az estoquéval első bikájával. És ugyanúgy, ahogy tavaly május 21-én, Aparicio esetében, a bika szarva belülről szakította fel Abellán száját. Az ütés következtében még agyrázkódást is kapott, és néhány foga is kilazult, ezért még az aréna műtőjében megműtötték.

Tavaly május 21-én szintén a Las Ventas arénájában szenvedett látványosan súlyos sérülést az akkor 42 éves sevillai Julio Aparicio, mert a bika átdöfte, kis híján leszakította az állkapcsát és átszúrta a nyelvét is. Hat órán keresztül tartott az operáció – hetekig nem volt szabad beszélnie sem –, de tartotta magát ígéretéhez, mert végül még tavaly porondra lépett.

(abc.es, elmundo.es, lavanguardia.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.