Néhány kérdésben sikerült megegyezni a rendvédelmisekkel + Videó + Képriport

Véget ért a rendvédelmi érdekképviselet és Orbán Viktor miniszterelnök keddi egyeztetése a korkedvezményes nyugdíjazás <strong><a href="http://www.mno.hu/portal/789094" target="_blank">szigorításáról</a></strong>.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/789194" target="_blank"><strong>• Reggel hét óta tárgyal a rendvédelmisekkel Orbán Viktor</strong></a>

MNO
2011. 06. 07. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a HírTv felvételét!


A kormányfői egyeztetésen valamennyi rendészeti szakszervezet képviseltette magát. A Hír TV úgy tudja, nem fogadták el a kormány ajánlatát, de néhány kérdésben sikerült megegyezniük. Fabók Ferenc, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke az egyeztetés előtt azt mondta: tovább küzdenek kollégáik jogos érdekeiért, és minden törvényes eszközzel azon lesznek, hogy megfelelő eredmény szülessen a tárgyalások folyamán. Szerinte az alkotmánymódosítás ellenére még nincs veszve semmi, mert az alkotmány lehetőséget ad arra, hogy részletszabályokban dolgozzák ki a módosításban foglaltakat.

A Hír TV helyszíni tudósítója elmondta, a szakszervezetek ígéretet kaptak arra, hogy a változások az életpályamodell bevezetésével egy időben történnek meg. A rendvédelmisek továbbra is nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. Tervük szerint a szakszervezeteken belül fogják kidolgozni ennek a mikéntjét.

Pongó Béla, a Független Rendőrszakszervezet és Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének vezetője is azt mondta, hogy nem tudják elfogadni a kormány álláspontját a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében. A valamivel több mint egyórás tárgyaláson részt vevő tizenöt szakszervezet egyike sem fogadta el a kormány álláspontját, ezért demonstrációkra készülnek – tették hozzá.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője sajtóközleményében úgy fogalmazott: „a mozdonyvezetők által felvetett kérdések nagyon fontosak. Ezért is szerepelnek ilyen kérdések a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken. Az emberek véleményének megismerése után, az abból fakadó törvényalkotási munka során, a kormány a szükséges egyeztetéseket és tárgyalásokat el fogja végezni.”

(HírTV/MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.