Nem bírták elviselni a vereséget + Videó

Története során harmadszor a brazil Santos nyerte meg Dél-Amerika legrangosabb labdarúgó klubsorozatát, a Libertadores Kupát, miután a gólnélküli döntetlent hozó első meccset követően szerdán hazai pályán 2–1-re legyőzte az uruguayi Penarolt.

MNO
2011. 06. 23. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első két sikerét még Pelé vezérletével, 1962-ben és 1963-ban arató Sao Pauló-i együttes az első félidőben nem tudta feltörni a rivális kiváló védekezését, a brazil futball jelenlegi legnagyobb tehetségének tartott 19 éves Neymar is csak szenvedett, a szünet után azonban gyorsan változott a játék képe.

A több európai csapat által is csábított fiatal csatár a 47. percben vezetéshez jutatta csapatát. A 69. percben Danilo révén tovább növelte előnyét a brazil gárda, a hajrá mégis izgalmasan alakult, mivel a lefújás előtt tíz perccel Durval öngóljával szépített az ötszörös Libertadores Kupa-győztes Penarol, egyenlítenie azonban már nem sikerült.



A meccs lefújását követően egy ideig nem az ünneplésé volt a főszerep, ugyanis a két csapat játékosai egymásnak estek, percekig ütötték és rugdosták egymást, ráadásul néhány berohanó néző is csatlakozott a verekedéshez. „Vannak, akik nem tudnak veszíteni, ezért volt ez az egész” – kommentálta az eseményeket Neymar.



(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.