Nem kell aggódni a cukor miatt

Növekszik a világ cukortermelése a tekintélyes német F.O. Licht kereskedő cég elemzői szerint. A 2011/12-es idényben 176 millió tonna cukor előállítása várható a 2010/11-es 165,6 millió tonnát követően.

MNO
2011. 06. 22. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A termelés elsősorban az Európai Unióban, Kínában, Indiában és Oroszországban bővül majd, miután a magas árak a cukorrépa termőterületének növelésére ösztönözték a termelőket. Az Európai Unióban 16,4 millió tonna, Kínában 14 millió, Indiában közel 29 millió tonna termelésre lehet számítani az idén. Az F.O. Licht szerint az idén már némi többlet lesz a globális tartalékokban, egymillió tonna a 2009/10-es idény hatmillió tonnát meghaladó hiányával szemben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.