Nem tudják megállítani a növekedést

Évről évre öt százalékkal több elektronikai hulladék keletkezik Szerbiában – hangzott el egy belgrádi tanácskozáson szerdán.<br />

MNO
2011. 06. 15. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb gazdasági kamara épületében rendezett értekezleten a felszólalók arra is rámutattak, hogy a világon termelődő kommunális hulladék négy százalékát a kidobott és feleslegessé vált elektronikai eszközök képezik. A szakemberek a hulladékgazdálkodás átfogó, rugalmas igazgatással és új szabályokkal párosuló rendszerének a kidolgozását sürgették.

Az uniós csatlakozásra való felkészülés részeként az országban kidolgozásra és elfogadásra váró törvények több mint harminc százaléka a környezetvédelmet érinti. A kormány a múlt év végén határozatban mondta ki, hogy mielőbb ki kell dolgozni egy olyan országos hulladékgazdálkodási törvényt, amely vonatkozik az azbesztet tartalmazó anyagok begyűjtésére, a használt akkumulátorok és szárazelemek, valamint elektronikai hulladékok kezelésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.