Németh Péter: demokráciában élni...

MNO
2011. 06. 08. 6:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért is írom mindezt? Hogyan függ össze a jobboldal hatalmas médiafölénye és a baloldal legatyásodása az MSZP belső vitáival? Nos úgy, hogy amíg az erők az egymás elleni harc megvívására koncentrálódnak, addig a Fidesz nyugodtan építgetheti a maga diktatúráját; azon a kevés felületen, ami ma a baloldalnak maradt, nem képes elegendő erővel szembe menni ezzel a fideszes törekvéssel. Pedig ez lenne a feladat; nem pusztán baloldali szempontok alapján. Ami itt történik, a totális társadalmi és gazdasági hatalom kiépítése, az egyetlen gondolkodó embernek sem jó, nem csak egy kézbe koncentrálja a pénzt, de meg is fojtja azt, aki ezzel szembe akar menni. Vagyis: bizonyára fontos egymással vitatkozni, bizonyára fontos a baloldalt folyamatosan újra definiálni, bizonyára fontos eldönteni azt a kérdést, hogy beengedjék-e a pártba a liberálisokat, a másként gondolkodókat. De talán még fontosabb megtalálni annak a módját, miként lehet gátat vetni a diktatórikus törekvéseknek (ha ugyan már nem késő...)?

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. június 8.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.