New Orleans megelőzte New Yorkot

Letaszította a legkoszosabb amerikai városokat számba vevő lista éléről New Yorkot a Dél egyik fellegvára, New Orleans.

MNO
2011. 06. 15. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Travel+Leisure című utazási magazin összesítésében New York egyenesen az ötödik helyre tornázta le magát, ezt azonban valószínűleg a keleti parti metropolis egyetlen lakója sem bánja. A magazin olvasói véleményekre hagyatkozva „rangsorolta” a legpiszkosabb amerikai nagyvárosokat, az összesítésben a szemét mennyisége, a szennyezettség, de még az ivóvíz szaga is szerepet játszott.

A húsz legkoszosabb amerikai város listáját az éjszakai életéről és karneváljairól ismert louisianai New Orleans vezeti. Vigaszt jelenthet számára, hogy a magazin olvasói egyszersmind az Egyesült Államok legszínesebb városának is megválasztották.

A legpiszkosabb nagyvárosok között a második helyet Philadelphia foglalja el, a pennsylvaniai várost Los Angeles és Memphis követi. A metropolisok közül Las Vegas a hetedik, Miami a nyolcadik, San Francisco a 12. A főváros, Washington a 15. helyen áll.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.