Nincs értelme a fenntarthatatlan beruházások támogatásának

A megújuló energia hasznosítására épülő iparág területén is szükség van a rendteremtésre, hogy az Európai Unió és az állam ne támogasson hosszú távon fenntarthatatlan beruházásokat – mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján Törökszentmiklóson.

MNO
2011. 06. 22. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár hangsúlyozta: az ágazaton belüli átláthatóság megteremtésének és a folyamatok összehangolásának egyik legfontosabb állomása a nemzeti energiastratégia, melyet a reményei szerint még a nyári szünet előtt jóváhagyhat a kormány. Az év második felében pedig a részletes szabályok kidolgozása, így egyebek mellett a megújulóenergia-átvétel feltételeinek rögzítése lesz a legfontosabb feladat – tette hozzá.

Utóbbi kapcsán az MTI-nek elmondta: az új áramátvételi rendszer ösztönzi majd az elmaradottabb térségekbe irányuló beruházásokat, így támogatva új munkahelyek megteremtését az érintett vidékeken. Emellett a tárca dolgozik egy Magyarország teljes területét lefedő, digitális erőforrás-kataszter létrehozásán, mely adatbázis kistérségi szinten kimutathatóvá és összehasonlíthatóvá teszi majd a különböző haszonvételi lehetőségeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.