Nukleáris veszély – lassan Európa is „rászáll” Iránra?

Növekvő aggodalmuknak adtak hangot Irán nukleáris tevékenysége miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) tagországai és Németország csütörtökön, egy nappal azután, hogy Teherán bejelentette urándúsító tevékenységének fokozását.

MNO
2011. 06. 09. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hat ország – Németország mellett az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Kína és Nagy-Britannia – a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kormányzó tanácsának ülésén beterjesztett közös állásfoglalásában úgy vélekedett, Irán „következetesen nem működik együtt” a NAÜ-vel. Emiatt egyre inkább kétségeik vannak a tekintetben, hogy az iráni atomprogramnak ne lenne katonai vonatkozása. Irán azt állítja, hogy kizárólag békés célokat szolgál a nukleáris programja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.