Nyakon csípték a kecsketolvajt

Elfogták azt a férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy egész nyájra való kecskét lopott el a hét elején Izsák határában egy farmról; a romániai fiatalember korábban a tanyán, annak budapesti tulajdonosánál dolgozott – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

MNO
2011. 06. 10. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűncselekményt keddre virradó éjszaka követte el az akkor még ismeretlen tettes, aki összesen 53 nőstény kecskét lopott el a Gedeon dűlőben lévő tanyáról. A tolvaj a nyitott kapun át jutott be az ingatlan területén működő kecskefarm egyik istállójába.

Mihályné Bornemisza Eleonóra közlése szerint az egykor a farmon dolgozott román állampolgárt – személyleírás alapján – csütörtökön Izsák központjában igazoltatták a rendőrök, majd a kihallgatása után őrizetbe vették. A 22 éves férfi azt vallotta, hogy 34 állatot, darabonként négyezer forintért, eladott egy jóhiszemű szabadszállási gazdálkodónak.

A sértetlenül visszaszolgáltatott jószágokkal a tulajdonos mintegy 1,8 millió forintos veszteségéből bő egymillió forintnyi megtérült. A többi állat hollétéről a gyanúsított eddig nem nyilatkozott – mondta a sajtószóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.