Nyáron is ellátják a gyermekeket

A korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodik Keszthely önkormányzata a rászoruló gyermekekről, akik nyáron sem maradnak meleg étel nélkül – tájékoztatott a város polgármesteri hivatala hétfőn.

MNO
2011. 06. 20. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint 130 keszthelyi gyermek ingyenes étkezését biztosítja a város 45 napig. Tavaly teljes egészében az illetékes minisztérium által biztosított keretösszeg igénybevételével, idén viszont már jelentős önerő vállalásával gondoskodik az önkormányzat a gyermekek ellátásáról. A program összköltsége több mint kétmillió forint, amelynek felét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyerte el a város, másik felét saját költségvetéséből. A napi adagok a keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium konyháján készülnek.

A támogatást elsősorban azok a családok kérhetik, amelyek gyermeke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Az igények felmérése és az ellátás a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának családvédelmi csoportja segítségével történik.

A keszthelyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a rászorulók támogatására. A gyermekvédelmi kedvezményben részesülők a bölcsődékben, óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán év közben is térítésmentesen étkezhetnek, a felső tagozatos rászoruló diákok pedig kiegészítő önkormányzati támogatást vehetnek ehhez igénybe – közölte a keszthelyi önkormányzat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.