Olcsóbb lesz a parkolás Keszthelyen

Július elsején 15-30 százalékkal csökkennek a parkolási díjak Keszthely belvárosában az itt tevékenykedő kereskedők kezdeményezésére – tájékoztatta a város polgármesteri hivatala az MTI-t.

MNO
2011. 06. 25. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keszthelyi képviselő-testület a Belvárosi Kereskedők Egyesületének indítványára döntött a díjcsökkentésről. A kiemelt díjövezetben szezonban 320 helyett 240 forintért, szezonon kívül 300 helyett 200 forintért lehet majd várakozni.

Az I. díjövezetben is kevesebbet kell fizetni, a nyári idegenforgalmi szezonban az eddigi 240 helyett 200, szezonon kívül 180 helyett 160 forint egyórányi parkolás díja. Emellett a belvárosi, P1-es megjelölésű piaci tömbparkolóban a várakozás első óráját továbbra is ingyenesen biztosítja a város, a II. díjövezet eddig is kedvező árai pedig nem változtak.

A belvárosi kereskedők beadványukban ennél alacsonyabb díjakat, valamint a parkolási rendszer szezonon kívüli teljes megszüntetését kérték. Ruzsics Ferenc (Fidesz-KNDP) polgármester a döntéssel kapcsolatban az ülésen azt mondta: a parkolási rendszer fontos forgalomszabályozási célokat is szolgál, ezért a díjak további csökkentése éppen ellenkező hatást váltana ki. Már reggel megtelnének a belvárosi parkolóhelyek, így napközben éppen a vásárlók nem tudnának megállni.

A keszthelyi városvezetés évek óta anyagilag támogatja a kereskedők egyesületének sétálóutcai rendezvényeit, és korábban ingyenessé tette egyes hétvégéken, illetve a teljes adventi időszakban a parkolást. A mostani, támogató gesztusként biztosított díjcsökkentés mintegy 9 millió forint éves bevételkiesést jelent a városnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.