Önállósította magát az autó: a komphoz hívta a parti őrséget

Autó hívott vészjelekkel mentőhajót egy komphoz a brit partoknál.

MNO
2011. 06. 15. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A walesi parti őrség azonnal útnak indított egy kisebb mentőhajót, amint vette az SOS-jeleket, amelyek 6 kilométerről érkeztek a nyílt vízről. Három órán át keresgélték a mentők az éji sötétben az életveszélyben lévőket, mígnem kiderült, hogy csupán egy BMW riasztója aktiválta magát egy kompon, amelyet egyáltalán nem fenyeget elsüllyedés, és a kocsit sem próbálja senki ellopni róla. A komp Dublinból tartott Liverpoolba – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A riasztó egyébként igen fejlett típusú, BMW-ken kívül Volvók alapfelszerelése. Eddig még nem történt hasonló téves riasztás, de a brit parti őrség attól tart, hogy egyre többször pocsékolhatják idejüket és üzemanyagukat maguktól „beriasztott” autókra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.