Orbán a Kossuth téren fogadta a kínai kormányfőt + Képriport

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt katonai tiszteletadás mellett fogadta a hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Ven Csia-pao kínai kormányfőt az Országház előtti Kossuth Lajos téren. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792972" target="_blank"><strong>• „A magyar nemzet ragyogó kultúrájú, bátor és szorgalmas”</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792938" target="_blank"><strong>• Készek az áttörésre + Képek + Képriport</strong></a><br />

MNO
2011. 06. 25. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton az MTA-n Orbán Viktor és a kínai miniszterelnök fórumot tart. A magyar kormányfő beszédét a Hír Televízió 19.30-tól sugározza.


Az európai körúton tartózkodó kínai kormányfő pénteken kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Budapestre. Az ázsiai ország vezetője látogatásának második napján tárgyal a Parlamentben Orbán Viktorral.

Az MTI információi szerint a magyar és a kínai fél csaknem tucatnyi gazdasági megállapodást köt. A kínai kormányfő szombaton a Magyar Tudományos Akadémián részt vesz egy kelet-közép-európai gazdasági fórumon is, majd fogadja őt Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László parlamenti elnök. A kínai kormányfő pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gólyavárában diákokkal találkozott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.