Orbán: Ezt az ügyet elvittük az áttörésig + Képek

Orbán Viktor szerint a magyar EU-elnökség 98 százalékban elérte a maga elé tűzött célokat. Véleménye szerint az ország becsületéből is visszaszereztünk valamennyit és a magyarok nagyon szép és eredményes munkát végeztek. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792729" target="_blank"><strong>• Utolsó csatáját vívja a magyar elnökség + Képek</strong></a>

MNO
2011. 06. 23. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este, az uniós állam-, illetve kormányfők kétnapos brüsszeli tanácskozására érkezve a magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar elnökség elért nagy és látványos sikereket is. Mint hozzátette, ezek egyikére, a horvát EU-csatlakozás ügyére ezen a csúcstalálkozón tesznek pontot.


Orbán úgy fogalmazott, hogy a gazdasági kormányzás ügyét Magyarország 99 százalékig elvitte az áttörésig. Kiemelte azt is, hogy az Európai Unió történetében most először sikerült romastratégiát alkotni. „Azt gondolom, hogy megbecsülést harcoltunk ki Magyarországnak” – mondta Orbán.


Fotók: Reuters


Szerinte ma az ország megítélése nem olyan, mint amilyen két-három éve volt, „amikor a hazugságainkról, az adathamisításról és a megbízhatatlanságunkról voltunk híresek”. Most – folytatta – azt mondják, hogy a magyarok nagyon szép és eredményes munkát végeztek. „Az ország becsületéből is visszaszereztünk valamennyit” – jelentette ki a kormányfő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.