Orvostechnikai üzletággal bővítenek

Orvostechnikai szervizüzletággal bővíti tevékenységét a Flextronics Global Services Budapesten, az új üzletág 40 magasan képzett szakemberrel indul.<br /><br />

MNO
2011. 06. 22. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czakó Tibor, a Flextronics Global Services Budapest ügyvezető igazgatója az üzletág szerdai ünnepélyes megnyitóján az MTI-nek elmondta, eddig 1500 főt foglalkoztattak az egyebek mellett kommunikációs hálózati eszközöket, mobiltelefonokat, számítógépeket javító budapesti telephelyen. A szerviz az elmúlt három éve alatt duplájára növelte létszámát. Hozzátette, az üzletág megnyitásához szinte kizárólag a munkaerőképzésbe kellett befektetniük, azaz megfelelő tudással kellett ellátni a mérnököket, alkalmazottakat. A Flextronics Budapesten mintegy 50 ezer négyzetméteren végez szervizelést.

A megnyitón részt vett Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára is. Mint mondta, az üzletág indítása jelentős előrelépés a magyar gazdaság számára, hiszen az ország versenyképességét is növeli a nemzetközi tudás magyarországi implementációja, amivel a képzett munkaerő iránt is keresletet támaszt. Emlékeztetett arra, hogy a kormány és a minisztérium által kidolgozott új Széchenyi-terv is az egyik kitörési pontként említi az egészségügyet. Kifejtette, Magyarország igényes, versenyképes, környezetbarát befektetőket fogad szívesen, s a Flextronics ezek közé tartozik.

A Flextronics Magyarország 2,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el a március 31-én zárult pénzügyi évben, ami 53 százalékkal több az egy évvel korábbinál, ezzel a bevétellel a magyarországi csoport a Flextronics teljes nemzetközi árbevételének csaknem 10 százalékát adja. A társaság az elmúlt pénzügyi évben 17 millió euró mérleg szerinti eredmény ért el.

Az elmúlt időszakban a Flextronics hozzávetőlegesen 47 százalékkal növelte alkalmazottainak számát, így magyarországi telephelyein, gyártóbázisain, Budapesten, Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen már mintegy 12 ezer embernek ad munkát. Ebből 15-20 százalék bérelt munkaerő.

A Flextronics ügyfelei között az autóipari és tengerészeti profilú vállalatok, valamint szervereket, vállalati tárolókapacitásokat, fehérárukat, okostelefonokat és mérő-, illetve egyéb ipari berendezéseket forgalmazó cégek is megtalálhatók. A gyárak mellett a Flextronics a régióban működteti az egyik legnagyobb értékesítést követő (after-market) szolgáltatási tevékenységet is Európában, amelynek keretében szervizelést, pótalkatrész-menedzsmentet és termékdisztribúciót is végez.

A Flextronics a legnagyobb technológiai márkák elektronikai beszállítója. A cégnek öt kontinensen több mint 30 országban működnek gyárai és szolgáltatási helyei, amelyek a terméktervezéstől a gyártáson és a logisztikai tevékenységeken át egészen a termékek utólagos szervizeléséig nyújtanak magas színvonalú szolgáltatásokat. A global services üzletág 27 országban működik, 12 ezer alkalmazottal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.