Összecsuklott a pályán + Videó

Vasárnap a harmadosztályú baszk Eibar és az alicantei Alcoyano mérkőzött meg egymással, de a 85. percben hirtelen <strong><a href="http://www.youtube.com/watch?v=NhMlLB-2yiw" target="_blank">összecsuklott</a></strong> a vendég Éibar 26 éves játékosa, Alex García. A játékos életét a két csapat orvosainak gyors beavatkozása mentette meg, akit azonnal kórházba szállítottak, amint magához tért.

2011. 06. 07. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végül gól nélküli döntetlenre végződő mérkőzésnek az Éibar szempontjából van jelentősége, mert még feljuthat a másodosztályba, a Liga Adelantéba. Az elmúlt három év során a spanyol élvonal két játékosa is életét vesztette – 2008-ban Antonio Puerta, a Sevilla irányító középpályása, 2009-ben pedig Dani Jarque, az Espanyol csapatkapitánya –, és azóta többen is összeestek meccs vagy edzés közben.

Alex García összecsuklása akár jelképes üzenetnek is felfogható, mert két hete arról cikkezett a spanyol sportsajtó, hogy a harmad- és negyedosztályú bajnokságok fel akarják adni a kilátástalan harcot a pénztelenség miatt – őket egy külföldi mágnás sem akarja felvásárolni –, és inkább szélnek eresztik a csapatok játékosait.

(elmundodeportivo.es, marca.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.