Öt és fél évet kapott a volt pénzügyőr

A Baranya Megyei Bíróság öt és fél év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön, nem jogerősen, Bakos Gyulát, a Vám- és Pénzügyőrség volt dél-dunántúli parancsnokát, amiért 2009-ben kedvezőbb vámeljárást ígért egy pécsi vállalatnak, ha ott a barátja által képviselt céget bízzák meg őrző-védő feladatokkal.

MNO
2011. 06. 23. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság Bakos Gyulát vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel, hatáskörtúllépéssel elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés miatt marasztalta el. A cselekményben felbujtóként közreműködő barátját, Balogh Zoltánt öt év börtönbüntetéssel sújtották.

Bakos Gyula, még parancsnokként, a finn érdekeltségű Elcoteq Magyarország Kft.-nek ígért kedvezőbb vámeljárást az őrző-védő cég szerződtetése fejében. Barátját ezenkívül a pénzügyőrség autóinak keréktárcsa-beszerzésénél is jogtalan előnyhöz akarta juttatni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.