Pár év múlva újra egyenesbe jöhet a „pengeélen táncoló” üzletág

Várhatóan 2014–2015-től lehet újra nyereséges a magyarországi autókereskedelem – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) elnöke csütörtökön Budapesten egy sajtóbeszélgetésen.

MNO
2011. 06. 23. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte: jelenleg az autókereskedő-szakma „pengeélen táncol”, a forgalom töredéke a válság előtti években tapasztaltnak. Elmondta: az idén az első negyedévben 12-13 ezer személyautót és kishaszongépjárművet értékesítettek Magyarországon, míg 2007-ben, a válság előtti utolsó évben még több mint 200 ezret. A rentábilis működéshez évi 120-130 ezer autót kellene eladni – fűzte hozzá.

Domonkos András, a Lombard Lízing Csoport vezérigazgatója elmondta: a magyarországi autók 25 százaléka finanszírozott, az eladások 70-80 százalékát svájci frankban kötötték, ezekből a hitelekből csak 1-2 év múlva lehet „szabadulni”. Ennek ellenére a lakáshitelesek számára kitalált mentőcsomaghoz hasonló megoldásra nincs szükség a finanszírozott kocsik esetében – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.