Percalapú parkolási díjat vezetnek be

Percalapú kártyás fizetés válthatja fel két-három év alatt a parkolóautomatákat Pécsen; a város november elsejétől veszi saját kezébe a rendszer üzemeltetését.

MNO
2011. 06. 24. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadott határozatában utasította a városüzemeltetési feladatokkal megbízott Biokom Kft. ügyvezetőjét, hogy dolgozza ki a pécsi parkolási rendszer működtetési feltételeit.

Az üzemeltetőváltással a városvezetés az ügyfélbarát, minőségi szolgáltatás mellett a város zsúfoltságának csökkentését szeretné elérni. A színvonal javítását egyebek mellett a jelenlegi érmés parkolóautomaták leváltásával kívánja elérni az önkormányzat. A tervek szerint fokozatosan, két-három év alatt állnának át arra a magas frekvencián működő technológiára, amely képes a kártya, az azt leolvasó eszköz, valamint a mobiltelefonok közötti kommunikációra. A rendszer előnye, hogy percalapú fizetést tesz lehetővé. Ilyen elven működik a fizetésre is használható, már rendszerben lévő pécsi Tüke-kártya, így elképzelhető, hogy ezt teszik alkalmassá a célra. Az új rendszerrel szembeni elvárás a parkolási zónák felülvizsgálata is az Európa kulturális fővárosa projekt keretében megvalósult új intézmények miatt.

Az alapvetően hulladékgazdálkodással foglalkozó önkormányzati tulajdonú Biokom Kft. november elsejétől veszi át a parkoltatást, miután lejár a feladatot jelenleg ellátó Gámán Kft.-vel kötött tízéves szerződés. A városvezetés várakozásai szerint Pécs bevételei több száz millió forinttal nőnek a rendszer átvételével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.