Pokrócot dobtak a mozgáskorlátozott nőre, majd arcul ütötték

Megkötöztek és kiraboltak egy középkorú nőt a házában Tapolcán, a pápai kistérség egyik településén pedig egy 75 éves mozgáskorlátozott asszonyra támadtak rá rablók az otthonában – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 07. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tapolcai házba múlt pénteken két férfi tört be, az ott tartózkodó középkorú nőt megkötözték, a száját ragasztószalaggal betapasztották, majd készpénzt és arany ékszert zsákmányolva elmenekültek. A Vajda János utcában elkövetett rablás tetteseit a rendőrség nagy erőkkel keresi, a tanúk meghallgatása jelenleg is tart.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a másik, szintén múlt pénteken történt esetről elmondta: a pápai kistérség egyik településén egy banda betört az egyik tag barátnőjének 75 éves mozgáskorlátozott nagymamájához, hogy ellopja a nő pénzét. Az alvó asszonyra egy pokrócot dobtak a rablók – akik a cselekmény előtt kábítószert fogyasztottak –, majd a felriadó és kiabáló idős nőt többször arcon ütötték. A betörők végül pénz nélkül elmenekültek, a pápai rendőrök a bejelentést követő 7 órán belül elfogták a gyanúsítottakat.

A négy férfit, akiket hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, csoportosan elkövetett rablással és kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják. Az idős asszony 20 éves lányunokáját nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének bűnsegédjeként hallgatták ki, ő szabadlábon védekezhet – közölte a sajtóügyeletes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.