Politikai indítékok a Timosenko-per mögött?

Politikai indítékokat sejt Washington Julija Timosenko volt ukrán kormányfő ellen kezdődött bírósági eljárás mögött.

MNO
2011. 06. 25. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az Egyesült Államokat aggasztja az, hogy Ukrajnában az ellenzék képviselői ellen bírósági eljárások kezdődtek szemlátomást politikai motivációból.

„A politikai indíttatás látszatát kelti az, ha más politikai szereplőkhöz viszonyítva aránytalanul sokat van egy ellenzéki párt vezetése az ügyészek figyelmének középpontjában” – tette hozzá a szóvivő.

Julija Timosenko pere pénteken kezdődött meg egy kijevi bíróságon. A volt ukrán kormányfőt azzal vádolják, hogy hatalmával visszaélve 2009-ben előnytelen gázvásárlási szerződéseket kötött Oroszországgal. A politikus tagadta ez ellene felhozott vádakat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.