Pontgyűjtőnek nézte volna a bankkártyát?

Kukából guberált és letiltott bankkártyával akart fizetni csütörtök éjjel az egyik székesfehérvári szupermarketben egy kamaszfiú, illetve az édesanyja – készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaéléssel gyanúsították meg őket – közölte pénteken a rendőrség.

MNO
2011. 06. 24. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbb a fiú próbált fizetni a kártyával, de mivel azon női név volt, a pénztáros nem fogadta el tőle, azt követően az édesanyja akarta kiegyenlíteni a kosarába pakolt több mint 24 ezer forint értékű élelmiszer árát, de a rendszer jelezte, hogy a kártyát letiltották – mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint a sikertelen próbálkozások után a 33 éves székesfehérvári asszony és 15 éves fia, valamint a társaságukban lévő két fiatalkorú elhagyták az üzletet, az időközben értesített rendőrök az utcán fogták el őket.

Készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, az asszonyt pedig kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították. Kihallgatása során azt mondta, nem tudta, hogy bankkártyát talált a kukában, az hitte, az pontgyűjtő, amivel vásárolhat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.