Puszta kézzel süt, nem égeti meg a forró olaj

Puszta kézzel képes sütni mindenfélét forró olajban egy szakács Thaiföldön anélkül, hogy baja esne.

MNO
2011. 06. 22. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csoda, hogy csodájára járnak, és nem csupán honfitársai, hanem külföldi turisták is szerte a világból. Kann Trichan, az 50 éves szakács egyedülálló főzőbemutatókat tart, közönsége elszörnyedve ámul, ahogy a férfi a forró olajból puszta kézzel kihalássza a sült húsokat és egyebeket egyetlen fájdalmas szisszenés és bőre legparányibb felhólyagzása nélkül.

Az olaj sokkal forróbb, mint a forró víz, amely csupán 100, a sülő étolaj viszont 480 Celsius-fokos. Az adat egészen pontos, mivel a Guinness-rekordokat hitelesítő központ illetékese mérte, Trichan ugyanis világrekorder azzal, hogy egy perc alatt húsz csirkedarabot kapkodott ki fortyogó olajból.

Különleges képességének felfedezését egy mókusnak köszönheti. Az állat véletlenül egy mangót ejtett Trichan szabadtéri sütőwokjába, a forró olaj pedig szerteszét spriccelt. A férfi kapott belőle bőven arcába, karjára, kezére.

„Súlyos sérüléseket kellett volna okoznia. Emlékszem, ahogy néztem magam a tükörben, hólyagokat és vörösödést várva, ám nem láttam semmit, manapság meg már puszta kézzel sütök. Amikor belenyúlok a forró olajba, érzem a hőt, de nem lesz a bőrömnek semmi baja” – idézte a brit Metro újság a szakácsot, akinek vendégei szinte a kezéből esznek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.