Rekordot döntött a luxuscikkek forgalma

A válság elmúltával tavaly már ismét rekordot döntött a luxuscikkek forgalma, elsősorban a feltörekvő országokban érzékelhető nagy érdeklődés.

MNO
2011. 06. 15. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bain and Company nemzetközi tanácsadó cég szerdán ismertetett felmérése szerint a tavaly rekordösszeget, 172 milliárd eurót kitevő globális forgalom az idén további 8 százalékkal 185 milliárd euróra növekszik és 2014-ben már elérheti a 220 milliárd eurót.

A luxuscikkek kereslete elsősorban a feltörekvő országokban, Kínában, Indiában, Brazíliában, Oroszországban bővül, de beindult a növekedés az eddig stagnálás jeleit mutató Egyesült Államokban is. Az idén várható 52 milliárd eurós forgalommal itt veszik a legtöbb luxuscikket a világon, Kínában 11 milliárd eurót költenek drága órákra, ékszerekre, autókra. Európában Olaszország áll az élen, évi közel 17 milliárd eurós forgalommal, Németország a hetedik helyen áll 8 milliárddal.

Az elemzés kitér arra is, hogy a luxuscikkeket gyártó cégeknek újra kell gondolniuk üzleti stratégiájukat, mivel a leggyorsabban fejlődő piacon, Kínában a jómódú vásárlók 20-25 évvel fiatalabbak, mint a nyugati ügyfélkör, így ők másféle termékeket és másfajta szolgáltatásokat igényelnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.