Románia és Magyarország között nincs diplomáciai háború

Románia és Magyarország között nincs diplomáciai háború, a két ország stratégiai partnere egymásnak, a román–magyar megbékélés számos európai ország számára modellértékűvé vált – jelentette ki Teodor Baconschi román külügyminiszter egy helyi portálnak adott interjúban.

MNO
2011. 06. 17. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukaresti diplomácia vezetőjét a Ziare.com nevű román hírportál idézte pénteken. Baconschi arra a megjegyzésre válaszolt, hogy a román sajtó egy része diplomáciai háborúként értelmezte a két ország között a tervezett romániai területi-közigazgatási átalakítás kapcsán felmerült nézetkülönbséget. A román külügyminisztérium csütörtökön szokatlannak és nem helyénvalónak minősítette Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes álláspontját, amely szerint az etnikai arányok tudatos megváltoztatását jelentené a tervezett új romániai régióbeosztás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.