Sakkboksztornát vív Berlin és London

Sakkboksztornát vív pénteken Berlin és London: mindegyik városból három versenyző ül és áll ringbe.<br /><br />

MNO
2011. 06. 23. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a fajta „biatlon” a sportágpaletta két végletének párosítása. Ugyanakkor akad a két sportág között hasonlóság: a sakkban is ütnek, és a bokszban is szükség van a fejre, nem csupán annak ütésállósága, hanem beltartalma okán. Egy-egy párharc 11 menetből áll, ebből 6 a sakk, 5 a boksz. Az sakkmenetek 4, a „bokszosak” 3 percesek, a párharc sakkal kezdődik és végződik. Az egész bokszringben zajlik, tehát a sakkrész is. A sakkboksz 2003-ben emelkedett „jogerőre”, akkortól számít hivatalosan is sportágnak.

Nem ez az első alkalom, hogy Berlin és London megmérkőzik egymással a „városok csatájának” becézett tornán. Az előzőt London nyerte. A berlini trió „szövetségi kapitánya”, Iepe Rubingh 3–0-s német győzelmet jósol, elsősorban a berliniek jobb sakktudására alapozva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.