Semmi sem bizonyítja, hogy Mladics halálos beteg

A rendelkezésre álló orvosi leletek egyike se bizonyítja, hogy Ratko Mladics, a boszniai szerb hadsereg volt parancsnoka halálos beteg-e – közölte szerdán Nerma Jelacsics, a hágai Nemzetközi Törvényszék szóvivője. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/789084" target="_blank"><strong>• Szerbia teljesítette az ENSZ legfontosabb követelését</strong></a>

MNO
2011. 06. 08. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Mladics halálos vagy súlyos betegségéről szóló híresztelésekről annyit közölhetek, hogy az előírások szerint a börtön orvosainak jelezniük kell minden olyan információt, ami arra utal, hogy a fogvatartott élete veszélyben van” – közölte hágai sajtótájékoztatóján a szóvivő, majd hozzátette: Mladicsról eddig semmi ilyesmit nem jelentettek, jóllehet az orvosok megvizsgálták.

Mladicsot az 1992 és 1995 között dúló boszniai háború során elkövetett népirtással, emberiesség elleni bűncselekményekkel, a hadviselés szabályainak megszegésével vádolják. Május 26-án fogták el az egyik vajdasági településen, Lázárföldön (Lazarevo), majd május 31-én Hágába szállították. A múlt pénteken, első bírósági meghallgatásán Mladics azt állította, hogy „súlyos beteg”. A szóvivő elmondása szerint folytatják Mladics orvosi vizsgálatát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.