Senki sem kívánta megváltoztatni az irányadó kamatot

A monetáris tanács egyhangúlag határozott a 6,00 százalékos alapkamat <a href="http://www.mno.hu/portal/791916" target="_blank"><strong>tartásáról </strong></a>– jelentette be Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a kamatdöntő ülés után tartott hétfői tájékoztatón. A tanács előtt egyetlen, a 6,00 százalékos kamat tartására vonatkozó javaslat volt.

MNO
2011. 06. 20. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június az ötödik hónap, amikor a testület nem változtat a jegybanki alapkamaton, ezt megelőzően, november és január között összesen 75 bázisponttal emelkedett a ráta. A héttagú monetáris tanács minden tagja a 6 százalékos alapkamat tartására szavazott a megelőző, május 16-i kamatdöntő ülésen is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.