Sínhibák miatt késések a Debrecen–Nyíregyháza vonalon

Tizenöt-húsz perces késéssel közlekednek a vonatok Debrecen és Nyíregyháza között, mert sínhibák miatt több szakaszon sebességkorlátozásokat vezettek be – közölte a MÁV hétfőn.

MNO
2011. 06. 20. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korlátozások a helyreállítások befejezéséig, előreláthatólag június 28-ig okoznak késéseket – olvasható a közleményben. Mint írták, egy előre tervezett speciális pályaellenőrzés során Debrecen–Apafa, Apafa–Hajdúhadház, Hajdúhadház–Újfehértó, Újfehértó–Császárszállás, valamint Császárszállás és Nyíregyháza között 25 helyen találtak a sínszálakban belső anyaghibákat.

Az utasok és a vonatközlekedés biztonságának fenntartása érdekében a vasúttársaság ezeken a szakaszon 10 kilométer/órára csökkentette a megengedett sebességet. A korlátozások a helyi vonatok mellett a távolsági, az intercity-vonatok közlekedésére is kihatnak. A Budapest-Nyugati pályaudvar és a Keleti pályaudvar között közlekedő úgynevezett kör-intercity-vonatok menetideje is megnövekszik a teljes helyreállításig – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.