Sok teendő van még a 2012-es EB kezdetéig + Képek

Az egyes lengyelországi stadionok építésében tapasztalható késedelem ellenére az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) továbbra is hisz a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság lengyel projektjének sikerében.

MNO
2011. 06. 08. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Célegyenesben vagyunk. Nagy munkát végeztünk, de még sok teendő áll előttünk. Megtörténhet, hogy egyes utakat nem sikerül időre átadni, vagy a stadionok kicsit később fognak elkészülni a tervezettnél, de ez nem nagyon aggaszt minket. Tudjuk, hogy Lengyelország és Ukrajna készen lesz az Euro-2012 kezdetére, és azt semmi sem fenyegeti – jelentette ki Gianni Infantino, az UEFA főtitkára szerdán a lengyel–ukrán rendezésű labdarúgó Eb kezdete előtt éppen egy évvel tartott varsói sajtóértekezleten. – Biztos vagyok benne, hogy mindazoknak, akik egy év múlva eljönnek Lengyelországba az Európa-bajnokságra, megismételhetetlen pillanatokban és élményekben lesz részük” – tette hozzá lengyelül köszönve meg a meleg fogadtatást.


Adam Giersz lengyel sport- és idegenforgalmi miniszter a sajtóértekezleten kijelentette, hogy az összes stadion elkészül a megfelelő időben, és átesik a szükséges ellenőrzéseken. Közölte, hogy a következő napokban a nyilvánosság elé tárják a varsói Nemzeti Stadion építésében feltárt hibák kiküszöbölésére vonatkozó koncepciót.


Donald Tusk miniszterelnök a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva azt mondta: az UEFA értékelése sokkal jobb, mint egyes lengyel kommentátoroké. Közölte, hogy a Nemzeti Stadion befejezésének időpontja 2011. november 30., és ezt mindenképpen tartani fogják.


Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.