Sötétbe borult Görögország egy része

A privatizáció előtt álló görög állami villamosműveknél (DEI) hétfőn részleges áramkorlátozás kezdődött országszerte, miután a dolgozók sztrájkja miatt az áramtermelés mintegy harmada esett ki.

MNO
2011. 06. 20. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áramszolgáltató szektor dolgozóit tömörítő Genop szakszervezeti szövetség felhívására hétfőn reggel kezdődött a meghatározatlan ideig tartó sztrájk a kormány privatizációs tervei ellen. A munkabeszüntetés tizenhat erőműre terjed ki Görögország-szerte.

A DEI szóvivője szerint az áramkorlátozás egyelőre csak kismértékű, de a nap folyamán további csökkentésre lehet számítani, különösen az esti órákban, amikor növekszik a fogyasztás. A kormány a további megszorítások jegyében 34 százalékra akarja csökkenteni az állam tulajdonrészét a DEI-ben a jelenlegi 51 százalékról. A következő évek mintegy 50 milliárd eurós privatizációs programjának egyik legfontosabb eleme a DEI magánosítása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.