Stabil a forint

Stabil maradt a forint kedden délelőtt, az eurót 10 órakor 265,15 forinton jegyezték a kora reggeli 265,70 és a hétfő délutáni 265,07 forint után.

MNO
2011. 06. 07. 8:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén erősödött, hétfőn napközben pedig gyengült a forint, majd a magyar szuverén adósságbesorolás kilátásának javítására ismét erősödésnek indult. A kereskedők szerint azonban inkább a nemzetközi hatások, az euró/dollár árfolyam mozgása játszik szerepet a forint alakulásában. A Fitch hitelminősítő hétfői döntésére visszafogott volt a piaci reakció, aminek feltehetően az az oka, hogy a befektetői megítélés már a kormány reformprogramjának ismertetésekor javult, mintegy megelőlegezve a hitelminősítő lépését.

A svájci frankkal szemben szintén stabil a forint, a frankot 217,05 forinton jegyezték kedden délelőtt a hétfői 217,03 forint után. A dollár 180,86 forintot ér, hétfőn délután pedig 181,65 forinton jegyezték. Száz japán jen jegyzése 225,55 forint az előző napi 226,43 forinttal szemben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.