Szakított egymással a két város

Véget ér a partnervárosi kapcsolat a holland Bodegraven és Tolna között.

MNO
2011. 06. 25. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az egy önkormányzati előterjesztésben olvasható, Bodegraven a közelmúltban egyesült a szomszédos Reeuwijk településsel, egyben új képviselő-testületet választottak, illetve a polgármester személye is változik.

A jelenlegi városvezető levélben tájékoztatta a tolnai önkormányzatot arról, hogy az egyesült Bodegraven-Reeuwijk település új testülete a partneri kapcsolatot szeretné megszüntetni, mert úgymond más prioritásokat vett fel a programjába. Egyben megköszönte az eddigi együttműködést és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a dolgok így alakultak.

A tolnai képviselő-testület ebben a helyzetben lényegében annyit tehet, hogy tudomásul veszi a hollandok döntését, természetesen megköszönve az eddigi sikeres együttműködést és a jó kapcsolatok ápolását. A téma várhatóan a jövő hét szerdai tolnai testületi ülésen kerül napirendre.

Bodegraven és Tolna között egyébként még az 1990-es években alakult ki kapcsolat, amely 2000-ben vált hivatalossá. Tény az is, hogy Tolna németországi, illetve erdélyi partnertelepülési kontaktusa szorosabb volt a hollandénál.

(teol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.