Számtalan program a műgyűjtők éjszakáján

Képzőművészeti és fotókiállítás-megnyitókkal, előadásokkal, koncertekkel, könyvbemutatóval és tárlatvezetésekkel várja látogatóit a 19. Műgyűjtők Éjszakáján csütörtök este a budapesti galérianegyed.

MNO
2011. 06. 08. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi V. kerületi Falk Miksa utca és környékének galériásai és művészei ingyenes programok sorával készülnek a programsorozatra.

A Pintér Galéria és Aukciósház programjával a Szlovén Kulturális Napokhoz is kapcsolódik, bemutatja ugyanis Zvonka T. Simcic szlovén fotóművész ad utero, ab ovo című kiállítását. Az öt órakor kezdődő bemutatót hat órakor újabb vernisszázs követi: megnyílik Imre Mariann Oldás című képzőművészeti tárlata.

A Kalman Makláry Fine Arts Gallery Hantai Simon francia–magyar nagymester munkáiból rendezett kiállítást mutat be este kilenc órakor.

A Mission Art Galériában Tóth Menyhért kiemelkedő magyar művész festményeit és rajzait ismerhetik meg a galéria vendégei. Ezzel párhuzamosan Sümegi György Tóth Menyhért című kötetét is bemutatják, amelyet este hat órától Jurecskó László művészettörténész ajánl az érdeklődők figyelmébe.

A Haas Galériába látogatók ezúttal is több program részesei lehetnek. Megtekinthetik a Modern klasszikusok – klasszikus modernek című sorozat hetedik részét, valamint a Remekművek – remek művek sorozat negyedik részeként Gráber Margit Kékruhás nő című művét.

A Dénes Galériában az erdélyi szőnyegek titkait mutatja be fotóvetítéssel tarkított előadásával Dénes Sándor, a szőnyeggaléria tulajdonosa. Ezt követően Zelnik István, a Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum alapítója és tulajdonosa tart előadást a gyűjtemény közelgő megnyitója alkalmából. A Bardoni Intérieurben Baráth Áron fiatal kortárs festőművész munkáit mutatják be.

A Nemes Galéria XIX. és XX. századi magyar festményeket, grafikákat és régi külföldi mesterek alkotásait mutatja be, az Artcore Antik & Designban pedig XX. századi bútorokkal ismerkedhet meg a közönség.

A műgyűjtők éjszakájának újonnan csatlakozott szereplője a Szalóky Anna Galéria, ahol a huszadik század elejétől napjainkig készült festmények és grafikák válogatott aukciós tárlatát nyitják meg a közönség előtt. A művekre június 22-én lehet majd licitálni. A programsorozat elmaradhatatlan része idén is a dzsesszkoncert: este nyolc órától a Pintér galériában zenél a Grencsó és barátai formáció.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.