Száz koncertet adtak

Kereken száz koncertet adott a most véget érő hangversenyszezonban a Győri Filharmonikus Zenekar.<br /><br />

MNO
2011. 06. 21. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fellépések száma nem lesz kevesebb a következő évadban sem, amikor világhírű vendégkarmesterekkel és szólistákkal koncertezik az együttes.

A zenekarnak a következő napokban lesz még néhány fellépése: szerdán a Liszt-évhez kapcsolódóan a Győri Balettel közös előadásban visszük színre a Magyar Rapszódia című produkciót Liszt Ferenc Magyar rapszódiák című művére a Győri Nemzeti Színházban. A zenekart Berkes Kálmán Liszt-díjas karnagy vezényli – mondta Fűke Géza igazgató a keddi évadzáró társulati ülésen.

A most záruló évadban lezajlott külföldi vendégjátékok közül az igazgató kiemelte a klagenfurti Mahler-fesztivált. A zeneszerző halálának 100. évfordulója tiszteletére tartott koncerten a győri zenekar három Mahler-szimfóniát játszott nagy sikerrel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.