Százéves asszonyt rabolt ki, 9 évre ítélték

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélt egy százéves asszony kirablásáért egy férfit szerdán a Kaposvári Városi Bíróság. Az ítélet nem jogerős.

MNO
2011. 06. 08. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves másodrendű vádlott, Tóth Imre az elsőrendű J. Kitti fiatalkorú és a 32 éves Városi Dániel harmadrendű vádlottal – mindhárman kaposváriak – állt a bíróság előtt. Az elsőrendű vádlott – az ő édesanyja gondozta az idős asszonyt – megegyezett a barátjával, Városi Dániellel, hogy megszerzik a sértett értékeit. Másolatot készítettek a lakás kulcsairól, azokat átadták Tóth Imrének, azzal, hogy így könnyen bejut a lakásba.

A lopással megbízott férfi múlt év áprilisában késő éjszaka tört be az idős asszony lakásába – az első- és a harmadrendű vádlott az utcán őrködött –, ám amikor a zajra felébredt a tulajdonos, a fején súlyos sérülést okozva ököllel többször megütötte, majd magához vette a lakásban talált pénzt és az ékszereket. A megszerzett zsákmány értéke 2,1 millió forint volt.

A fiatalkorú lányt lopásra való felbujtásért három év hat hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre, míg a harmadrendű vádlottat bűnsegédként két év hat hónap börtönre ítélte a bíróság. Az ügyész az első- és másodrendű vádlottak ítéletét tudomásul vette, a harmadrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett. A vádlottak és védőik a minősítés megváltoztatásáért, illetve felmentésért fellebbeztek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.