Százezrekbe kerülhet a nyaralás

Tavaly 16,9 millió magyar állampolgár látogatott külföldre, de csak egyharmaduknak volt utazási biztosítása, pedig már az egynapos bevásárlóút is akár százezrekbe kerülhet biztosítás nélkül – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

MNO
2011. 06. 24. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mabisz adatai szerint tavaly 10,8 millióan látogattak egy napra külföldre. Az utazási biztosításból származott díjbevétel 8,9 milliárd forint volt. Idén nyáron lerövidülnek a nyaralások, és többször mennek két-három napra külföldre a magyarok – áll a Mabisz közleményében. Az utazási irodák automatikusan ajánlanak biztosítást az ügyfeleiknek, így főként az egyéni utasok egy része marad biztosítás nélkül.

A kiutazók egy része úgy véli, hogy uniós polgárként minden országban jár az ingyenes alapszolgáltatás, ezért felesleges üzleti biztosítást kötni. Ehhez azonban ki kell váltani az európai egészségbiztosítási kártyát, és tudni kell, hogy a célországban mi tartozik az ingyenes alapszolgáltatásba – hívja fel a figyelmet közleményében az Union Biztosító. A nyaralóhelyeken rendszerint magánorvosok tevékenykednek, ők pedig csak az üzleti biztosítók kötvényeit fogadják el.

A Generali-csoportba tartozó Európai Utazási Biztosító táblázatot is közölt, amely szerint az ambuláns orvosi ellátás Franciaországban 30-400 ezer forintba, míg az USA-ban és Kanadában 50-500 ezer forintba kerül, egy légi betegszállítás költsége Európában pedig millió forintos nagyságrendű.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.