„Szemmel verik” a katonák a gólyákat

Puszta szemmel kell katonáknak elriasztaniuk gólyákat egy repülőtér közeléből Ausztriában, semmilyen hagyományosabb fegyvert nem használhatnak.

MNO
2011. 06. 27. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harc Zeltwegben folyik és azért, hogy a gólyák ne veszélyeztethessék a július eleji légibemutatót. Ha egy repülőgép hajtóműve beszippant egy termetes madarat, akkor hamar földre kényszerülhet, és nem biztos, hogy tragédia nélkül. A biztonság végett 24 katonát vezényeltek a gólyák ellen. A katonákat azután vetették be, hogy a légiparádé szervezői nem boldogultak a gólyákkal: hiába próbálták elcsalni őket távolabbra ínyenc táplálékkal, nem fűlött a csőrük hozzá.

A katonáknak tilos lőfegyvert használniuk, helyette zordan farkasszemet kell nézniük a gólyákkal, amitől a madarak odébbállnak. Siegfried Prinz környezetvédő szerint a módszer bevált. Elmondása szerint a szigorú tekintetet kevésbé állják a gólyák, mint a puskalövés durranását. A 24 katonának hajnali öttől este tízig kell félelmetesen gólyákra merednie – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.