Szenzációs győzelmet aratott Czink

Czink Melinda két játszmában legyőzte a tizedik helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosurt kedden a wimbledoni nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

MNO
2011. 06. 21. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 262. magyar játékos 3:0-ra, majd 5:2-re elhúzott a Roland Garros tavalyi döntőse ellen, és remek ütésekkel 29 perc alatt övé lett az első szett (6:3). A második felvonás is a 28 éves Czink brékjével indult, aki hosszú sérüléshullám után versenyez újra, s „védett ranglistájának” köszönhetően kapott helyet a 128-as főtáblán. Ezt követőn a WTA-rangsor 10. helyezettje – aki a múlt héten Eastbourne-ban elődöntőt játszott – sokat rontva kétszer is elvesztette adogatását, ám 0:4-ről 3:4-re felzárkózott. A magyar viszont hozta a szerváját (5:3), majd 5:4 után befejezte az 1 óra 7 perces meccset.

Czink a 64 között a fehérorosz Anasztaszja Jakimovával vagy a svéd Sofia Arvidssonnal találkozik, párosban pedig a román Irina-Camelia Begu oldalán lép majd pályára.

Eredmény: nők 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Czink Melinda–Samantha Stosur (ausztrál, 10.) 6:3, 6:4.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.