Szerbia uniós kilátásai is szóba kerültek + Kép

Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, akivel a vajdasági magyarok szempontjából fontos kérdéseket tárgyalták meg.

MNO
2011. 06. 07. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapították, hogy jó ütemben halad azoknak a tervek megvalósítása, melyekről a miniszterelnök tavaly augusztusi szabadkai tárgyalásán állapodtak meg. Így például az ösztöndíjprogramra, a kollégiumi és diákbuszprogramra is a megfelelő ütemben érkezhetnek az anyaországi támogatások.


Szintén tárgyaltak a szerb belpolitika aktualitásairól, amelyek Orbán közelgő belgrádi látogatása miatt fontosak, így szó esett Szerbia uniós kilátásairól, a koszovói tárgyalások folyamatáról is. Pásztor fontosnak nevezte, hogy a belgrádi tárgyalásokon hangsúlyos témaként szerepeljen majd a vajdasági magyarság oktatási és művelődési intézményeinek ügye.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.