Szerepet kell vállalni az esélyegyenlőség megteremtésében

Az egészségügyi, szociális szakma, a foglalkoztatási terület, a civil szervezetek, valamint a családok összefogásának fontosságát hangsúlyozta Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a fővárosi Esélyháló konferencián pénteken.

MNO
2011. 06. 24. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szociális és egészségügyi területért felelős városvezető kiemelte: nagyon fontos, hogy mindenki tehetségéhez mérten szerepet vállaljon az esélyegyenlőség témájában. Szentes Tamás példaként hozta a Fővárosi Önkormányzat tavaly megalakult munkacsoportját, amely az autista emberek problémáit kezeli, és próbál integrált megoldást keresni. Hozzátette: az itt tapasztalt széles körű együttműködés modellként szerepelhet a más területeken tapasztalt esélyegyenlőségi problémák megoldásában.

A főpolgármester-helyettes kitért a foglalkoztatás kérdésére is, megemlítve a főváros hajléktalanprogramját is. Ismertette: a fővárosi közműcégek munkát adnak a hajléktalan embereknek, ami lehetővé teszi a társadalmi reintergációjukat.

Kulinyi Márton, a Budapest Esély Nonprofit Kft. alapító igazgatója arról számolt be, hogy a főváros esélyegyenlőségi programja a szemléletbeli, fizikai és infokommunikációs akadályokat fogalmazza meg, és ad rájuk választ. Közlése szerint a program hat célcsoportot nevez meg: a fogyatékos embereket; a nőket, gyermeket nevelőket; a veszélyeztetett gyermekeket, fiatalokat; az időseket; a hajléktalanokat; illetve a roma kisebbséghez tartozókat.

A főváros települési esélyegyenlőségi programját 2010 augusztusában fogadta el a Fővárosi Közgyűlés, az erről megjelent két kötet a kerületeknek, a fővárosi és kerületi intézményeknek ad iránymutatást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.