Szétverték az iskolát

Amit csak ért, mindent szétvert, felborogatott és tönkretett két gyermekkorú fiú a szászvári általános iskolában vasárnap délután. Az elkövetőket még a helyszínen elfogták – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

MNO
2011. 06. 20. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maglódiné Horváth Ildikó, az intézmény igazgatóhelyettese a helyszínen hétfőn újságíróknak elmondta: az esetnek volt szemtanúja, a rongálók kilétére ennek köszönhetően derült fény. Koruk miatt nem büntethetők, ezért az általuk okozott háromszázezer forintos kárt szüleiknek kell megtéríteniük. Az igazgatóhelyettes megjegyezte: az iskola tavaly vásárolta és építtette be a most tönkretett, hőszigetelt üvegekkel ellátott nyílászárókat.

A rendőrségi közlemény szerint a gyerekek tizenkét ablakot betörtek, könyveket vertek le, kémcsöveket és festékpatronokat dobáltak a földhöz. A rendőrök még az iskola területén elfogták őket, a fiúk beismertek mindent, azt azonban nem tudták megmondani, hogy miért csinálták. A rendőrség eljárást indított az ügyben, az iskolát ért kár teljes egészét a szülőknek kell majd kifizetniük.

(MNO, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.