Szigorúan ellenőrzött vonatjegyek

A Szolnok melletti falu kisvállalkozása olyan jó teljesítményt nyújt a maga területén, hogy nem akad versenytársa. Ezért ha akarna, sem tudna mástól jegypapírt venni a MÁV, és erről maga a Legfelsőbb Bíróság adott ki igazolást. A Papírtekercs Kft. példája a sikeres magyar kisvállalkozásnak, amely a maga erejéből boldogul, ám korrupciós vádakkal illetik.

Magyar Nemzet
2011. 06. 21. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papírtekercs Kft.? Várjon már! Az a tiszavárkonyi téesznyomda. Menjen tovább erre Tószegen keresztül, és a következő falutáblánál mindjárt jobbra. Ott találja az állatorvos urat – mondja az erősen középkorú kerékpáros férfiú Szolnok határában. Kegyetlenül tűz a nap, már húzom is fel a kocsi ablakát, hogy a légkondicionált hűvös ki ne szökjön azonnal. Emberünk ismét nyeregben van, banánzöld láthatósági mellénye alatt átizzadta az ingét, de már teker, és közben energikusan mutogat: előre, mindig csak előre. Tiszavárkony húsz kilométerrel Szolnok alatt a Tisza jobb partján terül el, 1500 lelket számláló község. Legnagyobb adófizetője és munkaadója a 20 munkást foglalkoztató Papírtekercs Kft., amely az egykori tószegi termelőszövetkezet majorságában épített nyomdaüzemet. A téesz-melléküzemágból vásárolta ki a helyi állatorvos a rendszerváltozás után. A Papírtekercs Kft. 1997 óta szállítja a MÁV menetjegykiadó gépei részére a jegyalaptekercset – írja a keddi Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.