Szigorúan lépnek fel a lengyel huligánok ellen

Kőkemény fellépést ígérnek a lengyelek a futballhuligánok megfékezése érdekében a 2012-es ukrán–lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére.

MNO
2011. 06. 01. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorítás a korábbiakhoz képest például, hogy a hatóságok minden eddiginél magasabb, akár hétszáz eurós (187 ezer forint) büntetést is kiszabhatnak, s újdonság az is, hogy a helyszínen kell fizetni. Ha ez nem történik meg, bíróság elé kerül az ügy, ahol jóval magasabb összegű bírság megfizetéséről születhet döntés.

Ötszáz eurós büntetésre számíthat az a személy, aki nem abban a szektorban tartózkodik, ahová a jegye szól, továbbá megbüntetik azokat a szurkolókat, akik eltakarják az arcukat, vagy a tilalom ellenére alkoholt fogyasztanak a nézőtéren.

„Bizonyos változtatásokat foganatosítottunk a büntető törvénykönyvben, hogy megkönnyítsük a rendőrség dolgát” – közölte Donald Tusk lengyel kormányfő. A lengyel rendezők abban bíznak, hogy a beígért szigorú fellépés elveszi majd a vandálok kedvét az akcióktól.

Az Európa-bajnokság nyitómérkőzését 2012. június 8-án rendezik majd Varsóban, míg a döntőnek Kijev ad otthont július elsején.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.