Szinte ismeretlen Liszt-művel köszöntik az új elnökséget

Befejezetlen és szinte ismeretlen Liszt-mű, a lengyel vértanúról, Szent Szaniszlóról írt oratórium hangzik el vasárnap este a budai Szent Imre-templomban a magyar EU-elnökség hivatalos programjaként, egyben az uniós stafétát átvevő Lengyelországot köszöntve.

MNO
2011. 06. 21. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bemutató alkalmával Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet kedden a külképviselet épületében újságírók előtt hangsúlyozta, hogy a 2010-es Chopin-év és az idei Liszt-év során Budapesten lengyel–magyar együttműködésben kivételes programok valósultak meg, amelyek folytatását reméli. A Szent Szaniszló című oratóriumban egy olyan motívum hallható, amely ma a lengyel himnusz dallama. A 200 évvel ezelőtt született Liszt Ferenc élete utolsó periódusában írta a művet, amely most CD-n is megjelent.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.